HTML

Senki meg nem mondja

Minden ami az agyamat irritálja.

Friss topikok

  • laci0011: @Kara Kum: Rosszul látod a helyzetet,ellenzékben szabad gondolkodni,kormányon szolgálni kell a gaz... (2011.11.26. 21:36) Kis magyar (adó)matek
  • laci0011: A rendszerváltók elsőre tökéletes demokráciát alkottak,csak rólunk feledkeztek el nagyon,annyira f... (2011.11.26. 21:29) Krízis
  • pj02: "el tudja képzelni hogy Szlovákia szó nélkül fogja hagyni, hogy a szlovák autók tömegét elkezdik m... (2011.05.26. 10:04) Rogán öngólja
  • Müller őrmester: Véleményem szerint, az lett volna a jó megoldás, ha az önkéntes nyugdíjpénztárakat hagyták volna c... (2010.12.05. 10:57) Visszalépjek, vagy maradjak magánnyugdíj pénztár tag
  • Jurganov: nyilván nem :) a fidesz ua mint az mszp (2010.04.20. 07:29) Nem hiszek a győztes Fidesznek

Linkblog

Fasizálódó Országgyűlés

2010.02.23. 09:00 anti_troll (törölt)

 

Az utolsó választások előtti parlamenti ülésen, megszavazták a holokauszt tagadását szankcionáló törvényt.
 
Lehet találgatni milyen egyéni érdekek vezettek ide, vagy mi értelme van ennek az egésznek, lehet találgatni, hogy az Alkotmánybíróság eltörli e, vagy sem.
 
A szabadon gondolkodó ember számára az a következtetés vonható le, hogy az, amivel évek óta riogatnak, bekövetkezett. A fasizmus nem az utcán tombol, a fasizmus nem a parlament ajtaját feszegeti, a fasiszták már benn vannak az Országgyűlésben.
 
Büntetik ugyanis a holokauszt tagadást, kiemelve sok-sok más népirtás közül, ezáltal különbséget téve egyes népcsoportok (szenvedései) között.
 
Azokat márpedig, akik származási, vagy faji alapon előnyösen (ebből adódóan másokat hátrányosan) megkülönböztetnek, fasisztának hívják.
 
Akár az igent nyomták, akár tartózkodtak.

8 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://senkinemmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr91783027

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy antifasiszta naplója 2. 2010.02.25. 06:00:05

Mindenki kedvenc elmeroggyant antifasisztája még mindig naplót ír, és még mindig nem vigyáz rá eléggé, úgyhogy leközlünk egy újabb részletet: 2010 február 22. Ma ülésezik utoljára a parlament. Lehangoló az elmúlt 4 év termése. Se holokauszttagadást, s...

Trackback: Ki zsidózik nyíltan a tévében? 2010.02.24. 14:22:25

A holokauszttagadást tiltó törvény nem csökkenti az antiszemitizmust Magyarországon. Már az is egy kisebb csoda lenne, ha a következő években bárkit is el tudnának ítélni e passzus alapján. Elfogadta az országgyűlés a holokauszttagadás büntető törvén...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Senkifia 2010.02.23. 09:46:26

érdekes megközelítés. és persze ebből a szempontból igaz is. úgy szar ez az egész,ahogy van. de hát ez a cél...valószínűleg.

Kartal (rezervált) 2010.02.23. 10:04:52

Bocs, hogy beleugatok, de a fasizmusban nem volt semmi származási, vagy faji megkülönböztetés, így nem üldözték a zsidókat sem. Az a nácizmus jellemzője, vagyis a kormány náci minták alapján tevékenykedik. De ha átnézed az elmúlt pár év intézkedéseit, jogszabályait, akkor rájössz, hogy ez már a sokadik ilyen jellegű megmozdulás volt.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.02.23. 10:12:45

@Kartal (aki beleszól):

A fasizmus pedig pontosan a faji, nemzeti hovatartozáson alapuló megkülönböztetést jelent ebben az olvasatban. Sokak egyszerűen tekintélyelvű ideológiának nevezik (pl. Wikipédia), de szerintem tévednek.

A náci a nemzeti szocialista rövidítése. A nácik olyan fasiszták (voltak), akik a zsidókat nevezték meg ellenségként.

Az meg külön megérne egy posztot, miért nncs pontos definíciója az olyan manapság népszerű kifejezésnek, mint fasiszta, náci, terrorista stb.

Szerintem nem véletlenül nincs pontos definíció.

Senkifia 2010.02.23. 10:31:33

@anti_troll: kicsit ézz nnek még utána. Fasiszták olaszéknál voltak,és nem gazán voltak nácik :)

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.02.23. 10:54:00

@Senkifia:
Az olasz fasiszták tényleg nem voltak nácik.
A nácik a német fasiszták voltak, így gondoltam, bocs ha nem volt egyértelmű.

Kartal (rezervált) 2010.02.23. 14:32:38

@anti_troll: a németek ideológiájukat tekintve nemzeti szocialisták voltak, és itt a szocialista is erős hangsúlyhoz jutott. Amíg Hitler hatalomra nem került. Akkor aztán Röhm és bandája (SA) elkezdte erőltetni a szocialista fordulatot (gyárak elvétele a tulajdonostól, stb.), ezért (is) kellett őket likvidálni (hosszú kések éjszakája)(meg azért is, mert szalonképtelenek voltak a magas politika számára).
Ha a gyakorlati megvalósítást nézzük, akkor a nácizmus tényleg közel állt a fasizmushoz, kivéve, hogy az olaszoknál nem volt élettér- meg fajelmélet, meg egyéb ilyen kiegészítések.
Aztán: valahol azt olvastam, hogy Sztálin a háború után betiltotta még a "náci" szót is, mert ha rejtve is, de benne van a szocialista, és nem akarta, hogy párhuzamot vonjanak az ő rendszere és Hitleré között, ezért ha a nácikról beszéltek, a "fasiszta" szó használatával tehették meg. Ez benne is ragadt a közbeszédben, így lettek német meg olasz fasiszták.
Lehetne erről írni egy egész poszot, nem is rabolom vele az időtöket tovább... :)

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.02.23. 14:41:30

@Kartal (aki beleszól):
Látod, a poszt ugyan nem erről szól, mégis vitaestet lehetne arról rendezni, mi a fasizmus pontos definíciója. Ki volt az, és ki nem, hol volt ilyen, és hol nem.

Miért van ez így? Hát azért, hogy mindenkire rá lehessen mondani, akire éppen akarjuk....

Kartal (rezervált) 2010.02.23. 20:56:18

@anti_troll: persze, a zavar keltése annak az érdeke, aki a zavarosban halászik.
A fasizmust egyébként tényleg elég nehéz meghatározni, mert nem rendelkezett olyan homogén ideológiával, mint a nácizmus. Fasizmusból volt olasz, spanyol, portugál, de még görög is, mindegyik "testre szabva".
süti beállítások módosítása