HTML

Senki meg nem mondja

Minden ami az agyamat irritálja.

Friss topikok

  • laci0011: @Kara Kum: Rosszul látod a helyzetet,ellenzékben szabad gondolkodni,kormányon szolgálni kell a gaz... (2011.11.26. 21:36) Kis magyar (adó)matek
  • laci0011: A rendszerváltók elsőre tökéletes demokráciát alkottak,csak rólunk feledkeztek el nagyon,annyira f... (2011.11.26. 21:29) Krízis
  • pj02: "el tudja képzelni hogy Szlovákia szó nélkül fogja hagyni, hogy a szlovák autók tömegét elkezdik m... (2011.05.26. 10:04) Rogán öngólja
  • Müller őrmester: Véleményem szerint, az lett volna a jó megoldás, ha az önkéntes nyugdíjpénztárakat hagyták volna c... (2010.12.05. 10:57) Visszalépjek, vagy maradjak magánnyugdíj pénztár tag
  • Jurganov: nyilván nem :) a fidesz ua mint az mszp (2010.04.20. 07:29) Nem hiszek a győztes Fidesznek

Linkblog

Krízis

2011.09.20. 10:14 anti_troll (törölt)

Az ország teljes bizalmi erkölcsi, etikai és gazdasági krízisben van. Minden döntést politikusok, pártpolitikai alapon hoznak, minden kinevezés pártvonalon történik.
Ugyan már hogy lehetett oktatásban vezető Magyar Bálint, Hiller István, Pokorni Zoltán, Hoffman Rózsa? Hogy lehetett gazdasági vezető Kóka János, Csillag István vagy Matolcsy György? Hogy szakmai alapon nem, az teljesen holt ziher. Pártvonalon jól mozogtak, ezért kaptak egy vezetői pozíciót ahol természetesen csak kárt tudtak okozni, előrehaladást nem.
Ez természetesen vonatkozik minden más területre is, egészségügyre például.

Szarba kerül a haza, mi történik? Emelik az ÁFÁ-t, jövedéki adót, a munkaadói és vállalói járulékokat, új és új adókat hoznak létre, semmi más ötletük nincs mint az adóemelés. Mindenki ugyan így csinálta kivétel nélkül. Lehetne máshogy is? Lehetne. De akkor szavazatokat veszítenének. Így is, de ez akkor is jobb így, mert nem kell gondolkodni.

A kiadáscsökkentést nem meri meglépni egyik sem. Ha egy kicsi vér lenne Matolcsy vagy Orbán faszában, százmilliárdokkal lehetne csökkenteni a kiadási oldalt. Ó persze, fájna, sokaknak, de észre kellene venni, hogy fájni mindenképp fáj valakinek, és mindig csak azoknak akik dolgoznak, akik viselik a terheket, ők, az értéket termelő munkások, mérnökök, kisvállalatok, vállalkozók stb.
Miért nem nyúlnak végre hozzá a kiadási oldalhoz?
Miért nincs még egy normális közbeszerzési törvény?
Miért nincs még pártfinanszírozási törvény?
Miért nem vágják meg a civil szervezetek, alapítványok, egyházak támogatását?
Miért nem helyezik piaci alapokra végre, a MÁV-ot, a BKV-t, a és a többi pénznyelő állami szervezetet, intézményt?

Miért nem szúrják ki végre a rendőrség meg a honvédség vízfejét?
Miért nem fejezik be az ész nélküli segélyosztást?
Miért nem fizettetnek a nyugdíjasokkal legalább egy minimális eü hozzájárulást?

Értem hogy fájna a segélyesnek, meg a nyugdíjasoknak, a beteg gyerekeknek, meg mindenkinek akit ez érint.

Azt kellene megérteni végre, hogy ha teljesen ellehetetlenítik a dolgozókat, a fiatal szakmunkásokat, mérnököket, azok itt fogják hagyni az országot szépen sorban, aztán előbb utóbb úgyis bekövetkezik az a helyzet hogy nem lesz miből segélyt meg nyugdíjat fizetni.

Végre csökkenteni kéne a munkára, és munkásra eső terheket, drasztikusan lefaragni a kiadásokat,és hagyni azt hogy mindenki annyit kapjon amennyiért megdolgozott. Amerika azért lett Amerika, mert egészen nyugodtan tűrte, hogy ha valaki megkeresett 5 millió dollárt, az gazdag ember lett, aki meg megkeresett 5 dollárt, az meg szegény.

Azt hiszik hogy az orvosok és a rezidensek problémája egyedi? Azt hiszik csak az ő problémájukat kell megoldani? A Dunántúlon már most sem lehet épkézláb munkaerőt találni, rengeteg ismerősöm, barátom ment már el (egyik sem orvos), mert nem hajlandó itt 100-120 nettóért dolgozni. A fiatalok menekülnek innen mint patkányok a süllyedő hajóról. Lehet hogy talán már most is késő valamit tenni, de 2014-re már biztosan az lesz.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://senkinemmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr713240341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayuamarca 2011.09.24. 13:48:35

Hát a kérdéseidre egészen egyszerű a válasz: ha megtennék a kiadáscsökkentést, az NEKIK fájna.

Nekem vesszőparipám még a közbeszerzésnél tapasztalható korrupciós ráta. Mennyi is az? 25-40% között? Miért nem vágják le a korrupt politikusok kezét? Megmaradna 400-600 MILLIÁRD Ft évente minimum, de lehet, hogy több.

Csak persze az is nekik fájna, mert ebben a rohadt rendszerben jóformán az összes politikus gazdasági bűnöző, rabló, hazaáruló.

Attól tartok ez a válasz a kérdéseidre.

laci0011 2011.11.26. 21:29:57

A rendszerváltók elsőre tökéletes demokráciát alkottak,csak rólunk feledkeztek el nagyon,annyira féltek a komcsik restaurációjától hogy a végén kivűlről csak akkor lehet beleszólni amikor már osszeomlás van.
süti beállítások módosítása