HTML

Senki meg nem mondja

Minden ami az agyamat irritálja.

Friss topikok

  • laci0011: @Kara Kum: Rosszul látod a helyzetet,ellenzékben szabad gondolkodni,kormányon szolgálni kell a gaz... (2011.11.26. 21:36) Kis magyar (adó)matek
  • laci0011: A rendszerváltók elsőre tökéletes demokráciát alkottak,csak rólunk feledkeztek el nagyon,annyira f... (2011.11.26. 21:29) Krízis
  • pj02: "el tudja képzelni hogy Szlovákia szó nélkül fogja hagyni, hogy a szlovák autók tömegét elkezdik m... (2011.05.26. 10:04) Rogán öngólja
  • Müller őrmester: Véleményem szerint, az lett volna a jó megoldás, ha az önkéntes nyugdíjpénztárakat hagyták volna c... (2010.12.05. 10:57) Visszalépjek, vagy maradjak magánnyugdíj pénztár tag
  • Jurganov: nyilván nem :) a fidesz ua mint az mszp (2010.04.20. 07:29) Nem hiszek a győztes Fidesznek

Linkblog

A Jobbik adóprogramja

2009.10.14. 16:11 anti_troll (törölt)

 

Manapság ha valaki nem fehér, az fekete. Ha nem jobbos, akkor Gyurcsány a példaképe. Ha nem szoci szimpatizáns, akkor az Orbán híve stb.
 
Előző írásaimban volt már szó fideszes és mszpés gusztustalanságokról is. Most csak azért, nehogy rám fogja valaki hogy náczi vagyok, és Vona Gábor feltétlen híve, jöjjön egy szösszenet elemzése a barikád.hu-ról:
 
Lenhardt Balázs írta a cikket, A Jobbik adóprogramja címmel.
 
A cikk kb 80%-a a Fidesz elképzeléseit szapulja, ami még rendben is volna, csak nem program,aztán némi általános szöveg jön a közteherviselésről, a kisebbségiek Mercedeseiről, az adóelkerülés szankcióiról,mindenféle konkrétum nélkül.
 
Következik aztán egy igen érdekes mondat:
 
„A Jobbik progresszív adózása a jelenleginél több sávot jelenthetne, elképzelhetőnek tartjuk a legkiemelkedőbb jövedelmek (évi 10 millió Ft felett) 45-50%-al történő megadóztatását is.”
 
No igen, a feketeleves. Nagyon jól hangzik, nagyon demagóg, és nagyon kommunista. Ez egy erősen szélsőbaloldalos kijelentés.
Aki sokat keres, attól vegyünk el, arányosan sokkal többet.
 
Az nem jut eszébe senkinek, hogy van aki hajlandó többet tenni azért, hogy magasabb jövedelemre tegyen szert? Nem az volna a cél, hogy mindenki gyarapodjon, és ha többet dolgozik, több maradjon neki? Hogy legyen értelme a munkának?
 
Lenhardt víziója szerint mindenkinek teljesítménytől függetlenül ugyan annyit kellene keresnie. Aki esetleg többet, attól többet akar elvenni, hogy odaadja annak, akinek kevesebb van. Ez tiszta szocializmus, ez volt Kádár alatt, sőt, most is ez van. Állami újrafelosztás ezerrel.
 
Abban persze igaza van, hogy radikális lépésekre van szükség az adózatlan jövedelmekből származó vagyonok felderítésére, de könyörgöm, ez SEM adóprogram.
Lenhardt Balázs a Jobbik gazdasági kabinetének vezetője. Ha csak ennyi telik tőle, a többiektől mit lehet várni? Ez volna a megtisztulás vége?
 
Egy Új Kommunizmus?
 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://senkinemmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr111449969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jurganov 2009.10.14. 20:43:00

érdekes ez a bejegyzés számomra. egyrészt mert a kommunizmust emlegeted (mint oly sokan, akár itt akár pl az usa-ban) meg, hogy az állam így, meg inkább magánszféra, ám ha a szar belekerül a ventilátorba akkor itt is és ott is az állam bácsinak sírnak, ő állja a cehhet. érdekes. szóval én inkább amellett vagyok, hogy bizonyos dolgoknak állami kézben kéne maradni, no de nem emiatt írok. az évi 10 milla valszeg elírás, hiszen az havi brutto 830 k körül van. ám HAVI 10 millánál már érdekesebb a helyzet. pl kocsis úr és mondjuk én. amennyiben mindketten ua az adókategóriába esünk, akkor az én 100 k bruttomból marad mondjuk 70 k, míg neki a 10 milkából 7. természetesen, lehet azt mondani, hogy ő kiemelkedő szakember, míg én egy ostoba paraszt vagyok, vagy azt, hogy az ő munkája fontosabb és jobban ellátja mind a 20 at mint én ezt az egyet,. ám én úgy gondolom, nem vágná földhöz ha HAVI mondjuk 6 milkája maradna, míg nekem nagyvonalúan megmarad a 70 ezer forint. és én még ebből veszem meg mindazt amit ő ingyen kap( már amennyit meg birok)
persze lehet én látom rosszul, hiszen én a kisember szemszögéből(tipikus rossz kommunista, fujj, stb) szokom nézni az ilyet, és nem igazán tudom beleképzelni magam némely főnököm helyébe, vagyis, hogy mondjuk mindent ingyen kapok, emellé még jár a jó kis fizetés és, hogy minő sérelem éri ha kicsit megkurtítják azt.sajnos nem kell amiatt sem aggódnom, hogy amit elvisznek adóban, az még pont futna egy hetet tahitin, nekem amiatt kell aggódnom, hogy holnap honnan lesz kenyér az asztalon. a mindenki azonos bérért melózik eléggé hülyén hangzik, gondolom te is érzed :) abban igazad van, hogy ez nem adóprogram. ez valszeg választási beszéd.

Ps. egy kicsit írhatnál erről a kommunizmus-rémről, mert sokan szoktak rettegtetni ezzel, ám még nem sikerült senkitől választ kapni arra, hogy abban mi volt az aminek a gondolatától is a hideg kiráz ( ávh meg ilyenek nem játszanak, az mindenütt volt csak másként hívták). tényleg érdekel, hogy miért jó az ha a nyugdíjunkat nem az államnak adjuk oda megőrzésre ( normális állam, ofc), hanem pistabának aki aztán azt tesz vele amit akar, ha eltűnik vele akkor majd az állam ad. vagy éhen halunk. egészségügy, stb detto.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.10.14. 21:07:17

Köszi ezt a részletes hozzászólást.

Az évi elírás lehet igen, havi akart lenni, szerintem is a Jobbik cikkében.

A demagógia azért veszélyes, mert általánosít, ködösít, és egy kalap alá vesz.

Írásomban megvédtem ugye azt, aki havi 10 millát keres.
Nem azt védem, aki érdemtelenül, politikai háttéralkuk, és mutyik eredményeként olyan pozícióba kerül, hogy havi 10 millát keres.

Kocsist írtad, és 100 olvasóból 99 valószínű kapásból hasonló kaliberre gondol.

Számomra az volna természetes, hogy ilyen alapból nem is létezhet.

Én az olyan értelmiségekre, mérnökökre, üzletemberekre stb gondoltam, akik éjt nappallá téve dolgoznak, akik alkalmazottként ÉS/VAGY vállalkozásban, több állást vállalnak hogy vigyék egy kicsit többre mint az átlag.

Vannak ilyenek, csak nekik nincs hírértékük mint Kocsisnak.

Erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy ne vegyünk el attól átlagnál többet, aki átlagnál többet vállal, tesz, és átlag feletti eredménye van.
A kommunizmus rémről holnap.

Jurganov 2009.10.14. 21:41:33

@anti_troll: aki az átlagnál többet tesz/mer/vállal/tud, az többet is keres. így volt régen is, így van ma is, és így lesz a jövőben is.

„A Jobbik progresszív adózása a jelenleginél több sávot jelenthetne, elképzelhetőnek tartjuk a legkiemelkedőbb jövedelmek (évi 10 millió Ft felett) 45-50%-al történő megadóztatását is.”

ebből kiragadnám a "legkiemelkedőbb jövedelmek" szóösszetételt. ez tuti nem vonatkozik a sokat vállaló mérnökökre. amennyiben viszont igen-és ő is havi 10+ millát keres...nos akkor bevállalom, hogy bunkó vagyok, de inkább ő keressen 1 millával kevesebbet mint100 család 10 000 el, mivel nekik az a fizetésük 15% a-ami elég durva elvonás. amúgy valszeg nem kell aggódnod, nem lesz bevezetve a gazdagokat sújtó adó, legalábbis amíg gazdagok hozzák a törvényeket.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.10.15. 07:56:16

@Jurganov:

Igen, van azért ebben valami, a havi 10 milla tényleg sok, és durva is.

Ha a Jobbik cikkírója valóban évi 10 millióra gondolt, akkor az viszont gáz.

Függetlenül az összegtől, nekem az a véleményem, hogy a keresetek mellett mindig meg kell azért nézni, milyen teljesítmény van möögötte.

Van olyan teljesítmény amiért a havi 100 ezer is sok. BKV, MÁV vezetők stb.

grésa 2010.01.25. 23:38:11

Nem az a kérdés, hogy milyen munkáért sok a fizetés, hanem, hogy milyen forrásból származik a pénz! Ha a magánvállalkozónak megéri, hogy sokat fizet az emberének, ő dolga. Ha a közös kasszából fizetnek sokat az állami alkalmazottaknak, abba mindannyian beleroppanunk! Aki sokat akar keresni, ne állami hivatalokban ücsörögjön, hanem legyen főnök egy világcégnél!
süti beállítások módosítása