HTML

Senki meg nem mondja

Minden ami az agyamat irritálja.

Friss topikok

  • laci0011: @Kara Kum: Rosszul látod a helyzetet,ellenzékben szabad gondolkodni,kormányon szolgálni kell a gaz... (2011.11.26. 21:36) Kis magyar (adó)matek
  • laci0011: A rendszerváltók elsőre tökéletes demokráciát alkottak,csak rólunk feledkeztek el nagyon,annyira f... (2011.11.26. 21:29) Krízis
  • pj02: "el tudja képzelni hogy Szlovákia szó nélkül fogja hagyni, hogy a szlovák autók tömegét elkezdik m... (2011.05.26. 10:04) Rogán öngólja
  • Müller őrmester: Véleményem szerint, az lett volna a jó megoldás, ha az önkéntes nyugdíjpénztárakat hagyták volna c... (2010.12.05. 10:57) Visszalépjek, vagy maradjak magánnyugdíj pénztár tag
  • Jurganov: nyilván nem :) a fidesz ua mint az mszp (2010.04.20. 07:29) Nem hiszek a győztes Fidesznek

Linkblog

Az ír igen, és ami mögötte van

2009.10.05. 10:46 anti_troll (törölt)

 

Igent mondtak az írek. Igent, a Lisszaboni Szerződésre. Hurrá, végre, mázsás sziklák estek le európai polgárok százmilliói szívéről. Végre belátták ezek a szerencsétlenek, hogy nem akadályozhatják tovább az EU kiszámítható fejlődését.
 
A csehek még megfúrhatják a dolgot, a lengyeleknek és az angoloknak is vannak aggályaik, de Merkel és Sarkozy gőzerővel lobbizik a háttérben, hogy végre a maradék renitensek is megadják magukat.
 
Az Eu kb 300 millió polgára közül, vajon mennyien vannak tisztában azzal, hogy pontosan mit tartalmaz ez a közel 400 oldalas dokumentum? Valahol egész biztos elérhető, de ki vette magának a fáradtságot hogy elolvassa, átrágja magát rajta, és értelmezze miről is van szó?
Nos egyvalami biztos, a magyar politikusok/honatyák biztosan nem. Ők megszavazták teljes és ritka egyetértésben, Magyarország beadta a derekát, és még népszavazást sem kellett tartani a kérdésről.
 
A magyar média sem szorgalmazza a szerződés értelmezését, józan paraszti ésszel való megértetését az olvasókkal, megelégednek azzal, hogy azt sulykolják olvasóiknak, hogy ez bizony a világ legjobb dolga, örülni kell neki, mindenki legyen nagyon boldog hogy ezt nekünk kitalálták.
 
Az ír igen kapcsán az index cikke csupán ennyiben tér ki a szerződésre:
 
A döntés nem hoz radikális változtatásokat, de fontos lépés az egységesülés felé, az EU saját szervezetei és a szövetségi politika erősödik általa és így tovább folytatódik a nemzetállamok szerepének csökkenése.”
 
Próbáljuk csak meg értelmezni ezt az összetett mondatot egy kicsit:
 
Fontos lépés az egységesülés felé= itt nem a jogharmonizációról van szó, az már megtörtént, hanem lépés az úgymond Európai Egyesült Államok felé.
 
 Erősödik a szövetségi politika = egyre több döntés kerül ki a nemzeti, egyre több döntés kerül brüsszeli hatáskörbe
 
Csökken a nemzetállamok szerepe= csökken a nemzetállamok függetlensége
 
 
Vegyünk most néhány evidenciát:
 
  1. Az EU nem demokratikus szervezet, ugyanis nem tudja, és nem is akarja garantálni polgárai egyéni szabadságjogait
  2. A tagállamok nem egyenlőek (lásd a munkaerő mozgásának korlátozását, a támogatások egyenlőtlen megoszlását stb.)
  3. A L.SZ. legfőbb támogatója Németország és Franciaország
  4. Németország és Franciaország stratégiai céljai nem változtak az elmúlt (legalább) 100 évben
 
Az én logikám a következő jövőképet vizionálja:
 
Német és francia (német vagy francia) vezetés alatt megalakul az Európai Egyesült Államok, a fővárosa Brüsszel.
 
Közös lesz a fizetőeszköz, a külügy, és a hadügy.
 
A korábbi nemzetállamok régiókként működnek tovább, erős brüsszeli kontroll alatt. Közvetlen irányítás alá vonják a (korábban nemzeti) egészségügyet, nyugdíjrendszert, szociális ellátó rendszereket, a stratégiai ágazatokat ( pl.energia ellátás) a termőföldeket, az ásványkincseket, a vízbázist stb, stb stb.
 
A franciák ( a németek is) évszázadok óta arra törekednek, hogy megszerezzék a hegemóniát Európa felett. Miért változott volna meg a szemléletük a 21. századra? Jótét lelkek lettek hirtelen, akik mindenkinek a legjobbat akarják, hogy mindenkinek egyformán jó legyen?
 
Egy óriási nagy lenyúlást sejtek, ahol ezek a nagyok le akarják nyelni a kicsiket( a kicsivel nagyobbakat, valamint akit lehet), és ha tetszik ha nem, lehet abban valami amikor egyesek modern kori gyarmatosításról beszélnek.
 
Biztos hogy ezt akarjuk? Biztos hogy ezen az úton akarunk járni?
 
Félek, hogy mire észbe kapunk késő lesz, és nem lesz visszaút.
 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://senkinemmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr631428565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kartal (rezervált) 2009.10.05. 16:35:48

Azok a rohadt határok csak akadályt jelentenek a pénz áramlásának útjában. Ki kell őket iktatni! Előre a globalizáció, az uniformizálódás útján!
És pár évtized múlva nem lesznek nemzetek, csak világcégek... tiszta cyberpunk.

Jurganov 2009.10.05. 19:14:39

@Kartal (a dühös): na ezt sem hittem volna, hogy valaki ismeri a cp világát..:) amúgy sztem is látnok volt aki írta anno.

Jurganov 2009.10.05. 19:58:28

amúgy sztem nincs mire észbe kapni, nem tehetünk semmit. abban bízhatunk, hogy nem irtanak ki bennünket-ami eléggé sanszos ha megpróbálunk kilépni.

FORTPERFECT 2009.10.07. 17:16:13

ja ok.de a visszaút.HOVA?
nem hülyeségböl szedték szét az országot.

FORTPERFECT 2009.10.07. 17:49:36

simán meg lesz minden és hihetetlenül hamar

Jurganov 2009.10.13. 12:43:32

@FORTPERFECT: elárulnád mire gondolsz? mert ez így kicsit zavarosra sikerült.
süti beállítások módosítása