HTML

Senki meg nem mondja

Minden ami az agyamat irritálja.

Friss topikok

  • laci0011: @Kara Kum: Rosszul látod a helyzetet,ellenzékben szabad gondolkodni,kormányon szolgálni kell a gaz... (2011.11.26. 21:36) Kis magyar (adó)matek
  • laci0011: A rendszerváltók elsőre tökéletes demokráciát alkottak,csak rólunk feledkeztek el nagyon,annyira f... (2011.11.26. 21:29) Krízis
  • pj02: "el tudja képzelni hogy Szlovákia szó nélkül fogja hagyni, hogy a szlovák autók tömegét elkezdik m... (2011.05.26. 10:04) Rogán öngólja
  • Müller őrmester: Véleményem szerint, az lett volna a jó megoldás, ha az önkéntes nyugdíjpénztárakat hagyták volna c... (2010.12.05. 10:57) Visszalépjek, vagy maradjak magánnyugdíj pénztár tag
  • Jurganov: nyilván nem :) a fidesz ua mint az mszp (2010.04.20. 07:29) Nem hiszek a győztes Fidesznek

Linkblog

Hajrá Debrecen!

2009.08.05. 15:34 anti_troll (törölt)

 

Manapság gombamód szaporodnak a sportcsatornák.
 
Anno az MTV volt az egyetlen lehetőség arra hogy a sport ill. a foci szerelmesei közvetítést nézhessenek. Az MTV lehetőségeihez képest leadta a magyar csapatok nemzetközi mérkőzésit, a médiatörvény hatásba lépéséig magyar bajnokikat is közvetített rendszeresen.
 
Nagy előrelépés volt a műholdas csatornák vételére alkalmas parabola antennák elterjedése, az Eurosport volt az első olyan kimondottan sportcsatorna, aki szélesebb tömegekhez eljutott Magyarországon.
 
A sportcsatornák igazi térhódítása akkor kezdődött el itthon, amikor a Sport1 először elérhetővé vált a hazai kábeltelevíziós szolgáltatók kínálatában. Angol, spanyol, olasz bajnoki focimeccsek, hazai érdekeltségű vízilabda, kézilabda, kosárlabda stb mérkőzések közvetítése megteremtette az igényt erre a szolgáltatásra, a nézők szerették, a Sport Televízió nézettsége (gondolom bevétele is) ugrás szerűen emelkedett, olyannyira, hogy hamarosan létrehozta a Sport2-t, abból a célból, hogy ebből nagyon jó üzletté váló szegmensből minél nagyobb százalékot tudjon magánál tartani. 
 
A konkurencia felébredt ugyanis, az országos kereskedelmi csatornák, de mások is alapítottak új és újabb sportcsatornákat, vagy vásárolták meg olyan sportesemények közvetítési jogait, melyekről tudható volt, sok nézőt fognak a képernyők elé ültetni.
 
A Sport1-ről a Sport2-ről már volt szó, de időközben létrehozták a Sportklubot, a Sportklub+-t, az Eurosportnak is van már két magyar nyelven elérhető csatornája. Az RTL Klub közvetíti a Forma1-et, közvetített ökölvívást, a TV2 szintén ökölvívást, a Viasat, a TV6 pedig BL mérkőzéseket.
 
Most már csak a fociról szeretnék írni, pontosabban a címben szereplő Debrecen mai hazai BL mérkőzéséről.
 
Verseny van, a közvetítési jogokat minden évben megversenyeztetik, az nyer, aki többet fizet.
A pénz nyomja a latba a legtöbbet, ez látható, de a tisztelt döntéshozók kifelejtettek egy nagyon apró momentumot: a nézőt.
 
MONDOM A NÉZŐT, aki ha nincs, nincsenek reklám bevételek, aki ha nincs, semmit sem érnek a közvetítési jogok.
 
A BL közvetítések (egy részét) közvetítette a Viasat3. Mire a csatorna foghatósága, nézettsége megnőtt, mire rengeteg család azért fizetett csak elő a Viasat3-ra, hogy nézhessék a BL közvetítéseket, addigra a csatorna átpakolta a közvetítést a TV6-ra.
 
Most mire elterjedt (már amennyire) a TV6, odaadták a (fele meccs) közvetítési jogát a DIGI TV-nek. Jelenleg a DIGI sportcsatornája szerintem a lakosság 10%-át sem éri el. Szerintem inkább 5%, vagy még kevesebb. Halkan hozzáteszem, a Debrecen tallini odavágó meccsét nem sikerült elkezdeni közvetíteni a DIGI-nek.
 
Még az a szerencse, hogy a meccsek egy részét a TV2 közvetíteni fogja ( végre 12 év után lesz egy normális műsora J)
 
Tisztelt döntéshozók! Mi motivált, hogy egy olyan csatornának adjátok a jogokat, amelyik a magyar háztartások döntő többségében nem elérhető, BL közvetítést pedig idáig csak az álmaikban csináltak? Miért jó ez nektek? Mert pénzt kaptatok, ennyi?
 
Jó lehúzni azt a hülye nézőt ugye? Aki fizet már Sport1-2-t, Eurosport1-2-t, Sportplusz1-2-t, Viasatot, TV6-ot, és még ki tudja mit, és ezért a pénzért egyre kevesebbet kap?
Nekem a józan paraszti ésszel rendelkező nézőnek minden csatorna elérhető fentiek közül, de mit érek vele (már megint), nem láthatom este a hazai csapatot játszani.
 
Tudjátok mit? Majd szépen lemondom az összeset, aztán majd sírhattok, hogy kevés a néző, az előfizető, elmaradnak a hirdetők meg a szponzorok
 
Szánalmasak vagytok, és remélem csuklik az anyukátok ma este!
 
Hajrá Debrecen!
 
 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://senkinemmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr71290701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása