HTML

Senki meg nem mondja

Minden ami az agyamat irritálja.

Friss topikok

  • laci0011: @Kara Kum: Rosszul látod a helyzetet,ellenzékben szabad gondolkodni,kormányon szolgálni kell a gaz... (2011.11.26. 21:36) Kis magyar (adó)matek
  • laci0011: A rendszerváltók elsőre tökéletes demokráciát alkottak,csak rólunk feledkeztek el nagyon,annyira f... (2011.11.26. 21:29) Krízis
  • pj02: "el tudja képzelni hogy Szlovákia szó nélkül fogja hagyni, hogy a szlovák autók tömegét elkezdik m... (2011.05.26. 10:04) Rogán öngólja
  • Müller őrmester: Véleményem szerint, az lett volna a jó megoldás, ha az önkéntes nyugdíjpénztárakat hagyták volna c... (2010.12.05. 10:57) Visszalépjek, vagy maradjak magánnyugdíj pénztár tag
  • Jurganov: nyilván nem :) a fidesz ua mint az mszp (2010.04.20. 07:29) Nem hiszek a győztes Fidesznek

Linkblog

A radikalizmus margójára

2009.07.31. 15:45 anti_troll (törölt)

 

Úgy gondolom, minden magát felvilágosult, józan gondolkodású embernek erkölcsi kötelessége, hogy felhívja a köz figyelmét a jelenlegi magyar közállapotok tarthatatlanságára, valamint arra, mi lesz a jelenlegi „válságkezelés” eredménye Magyarország számára rövidtávon, mondjuk az elkövetkezendő 5-10 évben.
 
A magyar költségvetés deficites. Ez nagyon röviden és tömören azt jelenti, az állam többet költ, mint amennyi bevétele van. A különbséget az állam hitelből fedezi. Mivel a költségvetés nagyon hosszú ideje úgymond veszteséges (gyakorlatilag mindig az volt), az állam folyamatosan hitelt vesz fel. A hitelnek kamatai vannak természetesen, ezáltal az állam tartozása exponenciálisan nő.
Ezekről a dolgokról lehet hallani, biztos mindenki hallotta már a kifejezést, „államháztartási hiány”. Azt is lehet tudni, hogy azokat a bizonyos megszorításokat is, Bokrostól Bajnaiig, mind azért hozzák, hogy ez a hiány, úgymond kezelhető legyen, kezelhető maradjon.
 
(A válság, amire most divat minden rosszat fogni, nem okozója a magyar betegségnek. A válság csak felgyorsította azt a folyamatot, aminek anno Medgyessy és Kuncze adta meg a kezdő sebességet.)
 
            A legfontosabb dologról nem hallani a híradókban akkor, amikor megszorításokról, reformokról, válságkezelésről beszélnek. Nevezetesen arról, hogy az éppen foganatosított elvonással, mennyivel marad több a kasszában, mennyivel kerülünk közelebb ahhoz a célhoz, hogy ne kelljen felvenni az államnak a napi működéshez több hitelt..
Elárulom, hogy semmivel sem. Az hogy elveszik a gyedet, a 13.havi nyugdíjat, a táppénzt,emelik a nyugdíjkorhatárt,felemelik a jövedéki adót, az áfát, az illetékeket, a bírságokat, a gépjármű adókat, kizsigerelik az oktatást, az önkormányzatokat és az egészségügyet, a pazarló és felelőtlen gazdálkodás egyidejű folytatásával csakis arra elegendő, hogy az EU és az IMF nyitva hagyja a csapot, és további hitelt folyósítson az állam veszteségére.
 
A folytatás, a jövő ugyanígy fog kinézni:amikor majd 2010-ben, vagy az azt követő években újra és újra valamilyen nemzetközi pénzintézethez kell fordulni a napi működés finanszírozása érdekében: feltételeket kell teljesíteni, hogy nyitva maradjon az a bizonyos csap. Egy kicsit majd felemelik megint a jövedéki adót, 1-2 százalékot még az áfa is kibír, a gépjármű adót is megsrófolják, ugyanúgy ahogy a bírságokat, illetékeket. A Szuperbruttó összegének az adóját is meg lehet emelni, az ingatlan adót kiterjeszteni, további kórházakat bezárni, tovább szorítani az önkormányzatokat, stb, stb.
 
A magyar nagyon sokat eltűr, és mindig reménykedik, hogy ha húz még egyet a nadrágszíjon, utána talán már jobb lesz, más lesz. Miért ne hinné így, hisz ezt harsogja tv, rádió, ezt írja az újság. Sajnos azonban a valóság nem ez. Ha valaki józanul végiggondolja, arra a következtetésre fog jutni, hogy sohasem lesz vége. Amíg kap önkormányzat, amíg műt kórház, amíg lesz akár 1 forint a családi kasszában, abból még mindig lesz mit elvonni, megszorítani.
 
Felelős kormányok más országokban, (pl.Szlovákia) drasztikusan csökkentik a kiadásokat azért, hogy legalább azokat a polgárait kímélje, akik tevékenyen részt vesznek a nemzeti össztermék előállításában. Szlovákiában volt ugyan szegénylázadás, mert elvették a segélyt egyik napról a másikra, de aki dolgozott, élvezte a hasznát a megújult és egyszerűsített adórendszernek.
 
Magyarország fél megtenni a szükséges lépéseket, pedig ennek az lesz a vége, hogy nyomorogni fog mindenki: segélyes, munkanélküli, munkás, értelmiségi, és nyugdíjas egyaránt.
A bajnai féle válságkezelésnek ez lesz a vége, legkésőbb 2015-re olyan szintű nyomor, amire nem volt még példa Magyarország fennállásának több mint ezer éves fennállása óta.
 
 
Itt lép be a címben említett radikalizmus. Fenn kifejtett folyamatokból ugyanis jelenleg Magyarországon nincsen kiút. Pontosabban az elmúlt 20 évben itthon bevett módszerekkel, és közéleti szereplőkkel nincs.
A jelenlegi elkorcsosult gondolkodású elit, melynek az elmúlt időszakban egyetlen olyan ötlete, intézkedése sem volt, ami a józan paraszti logikával igazolható lett volna, nem fogja tudni lerángatni az országot a megsemmisülés felé vezető útról ( de lehet hogy nem is akarja)
 
Régi, és új bűnökkel egymást sakkban tartó emberekkel nem lesz feltámadás, fessék magukat akár vörösre, narancsra, kékre vagy zöldre.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://senkinemmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr691279902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.05. 21:27:20

szia, blogot írsz?
nincs kedved nálunk? egy jó kis csapatot építek össze, írj e-mailt, ha igen
süti beállítások módosítása