HTML

Senki meg nem mondja

Minden ami az agyamat irritálja.

Friss topikok

  • laci0011: @Kara Kum: Rosszul látod a helyzetet,ellenzékben szabad gondolkodni,kormányon szolgálni kell a gaz... (2011.11.26. 21:36) Kis magyar (adó)matek
  • laci0011: A rendszerváltók elsőre tökéletes demokráciát alkottak,csak rólunk feledkeztek el nagyon,annyira f... (2011.11.26. 21:29) Krízis
  • pj02: "el tudja képzelni hogy Szlovákia szó nélkül fogja hagyni, hogy a szlovák autók tömegét elkezdik m... (2011.05.26. 10:04) Rogán öngólja
  • Müller őrmester: Véleményem szerint, az lett volna a jó megoldás, ha az önkéntes nyugdíjpénztárakat hagyták volna c... (2010.12.05. 10:57) Visszalépjek, vagy maradjak magánnyugdíj pénztár tag
  • Jurganov: nyilván nem :) a fidesz ua mint az mszp (2010.04.20. 07:29) Nem hiszek a győztes Fidesznek

Linkblog

Orbán Viktor, és a Fidesz demagógiája

2010.03.30. 10:46 anti_troll (törölt)

 

Orbán Viktor néhány kijelentését, akcióját, „programját” elemezve szeretném bizonyítani, miért is demagóg a Fidesz, miért nem tudom elfogadni, mint választható kormánypártot.
 
Nem áll rendelkezésemre kompromittáló fotó, hang, vagy videofelvétel arról, hogy Orbán, Deutch, Pokorni, Szájer, és a fideszes kollégiumi ifjak hogy múlatták a szabad idejüket. Ez alapján nyilvánvaló, hogy ezek az emberek szentek, sohasem részegedtek le, sohasem hőzöngtek alkoholos befolyásoltság alatt, sohasem próbálták ki a drogokat, sohasem vettek részt orgiákon, stb.
 
Álláspontomat tehát nem magánéleti viselkedésük, hanem a múltban „elkövetett” politikai akcióik figyelembe vételével állapítom meg.
 
Nem szeretnék a nagyon távoli múltra visszatekinteni, ugyanis a politikai elitünk rendkívül feledékeny, és ezt feltételezik választópolgáraikról is.
 
Kezdjük tehát a szégyenteljes 2004 decemberi népszavazással.(Csak nehogy a fejemet vegyék a későbbiekben, teljes meggyőződéssel támogatom a határon túli magyarok ügyét, kívánom nekik, hogy mihamarabb magyar állampolgárok legyenek)
 
1. Népszavazás kezdeményezése a határon túli magyar testvéreink állampolgársága ügyében.
 
Az Orbáni demagógia, meghirdette a népszavazási kezdeményezést, összegyűjtötték az aláírásokat. A kezdeményezés, és maga a népszavazás között, jó néhány hónap telt el, ennyi idő kevés volt Orbán Viktornak, hogy megfogalmazza, pontosan mire is gondol. Magának a népszavazás Orbán Viktor kizárólagos belpolitikai érdekeit szolgálta, leegyszerűsítve kampányfogásnak is nevezhető.
Több millió szavazópolgárral egyetemben, nem mentem el szavazni, mert nem tudtuk, hogy miről szól ez a történet.
 
Teljes körű állampolgárságról, ami szavazati jogot, nyugdíjhoz való jogot, egészségügyi ellátáshoz való jogot stb stb, garantál, és államcsődöt valószínűsít, vagy valamilyen „korlátozott” állampolgárságot, melyről fingom nincs, hogy nézett volna ki. Erről senki sem beszélt, ment a demagóg ködösítés.
 
Az történt ami sajnos törvényszerű volt, kudarcba fulladt a kezdeményezés, az egésznek annyi „értelme” lett, hogy megmérgezte a magyar-magyar viszonyt. Orbán Viktor kezdeményezése rendkívül ártalmas volt, ezt azóta sem ismerte be egyik Fideszes nagyvezér sem. Ide tartozik még, ha sikeres lett volna a népszavazás, az sem jelentette volna azt, hogy biztosan megkapják az állampolgárságot.
 
Ha annak függvényében vizsgálom az egész kérdést, milyen politikát folytatott a Fidesz 1998-2002 között, még jobban kilóg a lóláb.
 
Martonyi János külügyminiszter, 1999 március 23-án úgy nyilatkozott a Magyar Hírlapnak, hogy
 „politikai és jogi képtelenség lenne, ha egyetlen törvényhozási aktussal magyar állampolgárnak nyilvánítanánk minden, a Kárpát-medencében élő, önmagát magyarnak tekintő személyt”
 
Ha 1999-ben ez volt a vélemény a határon túli magyarság állampolgárságának kérdésében, 2004-re, ellenzékben miért vettek 180 fokos fordulatot?
 
Véleményem szerint azért, mert eszükben sem volt állampolgárságot adni bárkinek is, tudták előre hogy a bukott népszavazás jó fegyver lesz az MSZP ellen a választási kampányban.
 
Szóval kedves Fidesz, szégyenteljes teljesítmény volt. ( Nem, nem vagyok MSZP fan, az ő teljesítményük még szégyenletesebb, de az egy másik poszt)
 
2. 2006-os események.
 
Talán a 2006-os események jelzik legjobban a Fidesz töketlenségét, tehetetlenségét. Nem szeretném hosszúra nyújtani, mert aki vissza tud emlékezni 4 évet,  az tudja.
 
Október 23-án Orbán Viktor magára hagyta híveit, mély gyökerű demokráciában már ennyi elég lenne a teljes hitelvesztéséhez.
 
A kormányváltó hangulatot nem tudta felhasználni egy előre hozott választás kikényszerítéséhez. Nem osztom ama véleményeket, miszerint nem akartak előre hozott választásokat. Akarták ők, csak itt ugyebár valamit tenni kellett volna, a fellengzős duma kevés volt.
 
3. Orbán Viktor és a Fidesz ígéretei.
 
Munkahely, és adócsökkentés. 1 millió új munkahely, és radikális adócsökkentés.
 
No, ezzel jól belefingtak a szélviharba. 1 millió új munkahely? Milyen munkahely? Bérmunka, feldolgozás, mezőgazdaság, közmunka, fejlesztés, technológia, vadászrepülőgép gyártás, vagy mi a bánat? Hol, milyen eloszlásban, milyen fejlesztések keretében, milyen ütemben?
 
Átgondolatlan, híg ígéret, semmilyen koncepció nincs mögötte. Számon kérhetetlen, demagóg, felelőtlen.
 
Radikális adócsökkentés. A másik szép szösszenet. Mégis milyen adót, kinek az adóját akarja radikálisan csökkenteni?
 
Az SZJA-ra gondol? Az ÁFÁ-ra? Társasági adó, netán munkabért terhelő adók?
 
Semmi konkrétum, az meg mélyen elhallgatva, hogy amennyi adót csökkentenek, legalább annyi kiadást is kell csökkenteni. Milyen kiadásokat fognak csökkenteni? Nyugdíj, egészségügy?
 
Milyen gazdasági folyamatba, vagy folyamatokba lesz beilleszthető ez a bizonyos adócsökkentés? Vagy az adócsökkentés majd akkor lesz lehetséges, ha meglesz az 1 millió új munkahely?
 
Milyen program már ez?Először feltaláljuk az aranytojást tojó tyúkot, aztán abból csökkentjük az adókat, emeljük a nyugdíjakat?
 
 
4. Elszámoltatás.
 
Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz elszámoltatás.
 
A közpénz ellopásának lehetőséget biztosító struktúra megváltoztatását, nem is ígérik.
 
Viktor, Viktor nagyon átlátszó vagy…..

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://senkinemmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr861880240

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Limuzin 2010.03.30. 11:16:27

Emlékeztek még, hogy mennyit zrikálta a FIDESZ Gyurcsányt a 2006-os kampányfilmjéért? Hát ezek után a fene gondolta volna, hogy pont Orbán fogja szállítani a párját a legfrissebb videójával (amiben mellesleg a FIDESZ neve csak az utolsó képkockán jelen...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2010.03.31. 19:35:56

ha transzparens az jó
ha demagóg =politikus
süti beállítások módosítása