HTML

Senki meg nem mondja

Minden ami az agyamat irritálja.

Friss topikok

  • laci0011: @Kara Kum: Rosszul látod a helyzetet,ellenzékben szabad gondolkodni,kormányon szolgálni kell a gaz... (2011.11.26. 21:36) Kis magyar (adó)matek
  • laci0011: A rendszerváltók elsőre tökéletes demokráciát alkottak,csak rólunk feledkeztek el nagyon,annyira f... (2011.11.26. 21:29) Krízis
  • pj02: "el tudja képzelni hogy Szlovákia szó nélkül fogja hagyni, hogy a szlovák autók tömegét elkezdik m... (2011.05.26. 10:04) Rogán öngólja
  • Müller őrmester: Véleményem szerint, az lett volna a jó megoldás, ha az önkéntes nyugdíjpénztárakat hagyták volna c... (2010.12.05. 10:57) Visszalépjek, vagy maradjak magánnyugdíj pénztár tag
  • Jurganov: nyilván nem :) a fidesz ua mint az mszp (2010.04.20. 07:29) Nem hiszek a győztes Fidesznek

Linkblog

Rita, az egészségügy áldozata

2009.10.13. 09:30 anti_troll (törölt)

 

Meghalt a H1N1 harmadik magyar áldozata.
 
Nem kellett hozzá sok idő, hogy kiderüljön, Ritának hívták azt a fiatal 33 éves anyukát, Nyíregyházán lakott, és nem a H1N1 ölte meg, hanem a magyar egészségügyi rendszer.
 
Ha nem a vírussal kapcsolatban merül fel az eset, biztosan nem lett volna országos hír belőle.
 
Hiszen az, hogy meghal egy ember rákban, az nem hír. Ha meghal húszezer ember rákban évente, az sem hír. Az, hogy másik húszezer szív és érrendszeri betegségben hal meg, szintén nem az.
 
Ha meghal valaki influenzában, ezt szajkózni kell, különben hogy fognak eladni 3-4 millió vakcinát?
 
Ami az egészségügy kapcsán, kormányzati szinten történik az semmi. Nulla. Szájtépés. Szájkarate. Fingreszelés. 
 
Ki ne ismerné a reklámokat? Fogyasszon több zöldséget, gyümölcsöt. Ne igyon alkoholt, ne dohányozzon. Ez kérem a magyar egészségügy összes megelőző intézkedése. Ezekre persze szükség van, a hangsúly ott van, hogy EZ MINDEN.
 
Világelsők vagyunk fentebb említett két elhalálozásban. Ezt tudják szajkózni. Meg azt, hogy hát nem fedezték fel időben. Kérdem én, hogy mikor, és mitől lehet időben felfedezni a betegséget, amikor pl:
 
Szart sem ér a tüdőrák szűrés
Nincs vastagbélrák szűrés
Nincs prosztatarák szűrés
Nem vizsgálják a szívét az infarktus által veszélyeztetett, panaszmentes tízezreknek
Láttuk Rita esetében, mit ért azzal, hogy (több) nőgyógyászhoz is fordult a panaszával
 
A felsorolást lehetne folytatni, a lényeg hogy Magyarországon NINCSEN SEMMILYEN SZŰRÉSI RENDSZER. Az hogy ad hoc módon néha körbejár egy busz egy területet, az nem rendszer, az zéró.
 
Arról miért nincs szó, hogy ilyen lelkiismerettel nem rendelkező orvosok, akik Ritát is vizsgálták, egyáltalán dolgozhatnak, és persze dolgozhatnak a jövőben is.
 
Mennyi ilyen lelkiismeretlen, hanyag, trehány orvos lehet? Ne legyenek kétségeink, az orvos is csak egy szakma, ahogy lehet hanyagul dolgozó kőműves, villanyszerelő, pedagógus, mérnök stb, vannak bizony hanyag orvosok is. Hol van a kontroll, ki ellenőrzi a munkájukat? Hja, lehet hogy szintén orvosok?
 
Ha mindig a pénz a kérdés, azt miért nem firtatják, vagy miért nem számolják ki, hogyha egy évben meghal mondjuk tízezer aktív, adófizető állampolgár, akkor mennyivel lesz kevesebb az adóbevétel?
 
Miért nincs ezeknek egy csepp esze sem? Most az a pollkorrekt hogy mindenki oltassa magát, akkor azt szajkózza miniszter, államtitkár, tisztiorvos, tv2, rtlklub?
 
Miért nem tudjuk használni a fejünket, és gondolkodni egy kicsit?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://senkinemmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr741446870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jurganov 2009.10.13. 13:15:51

ez a gyarmat sorsa. amíg nem lesz lázadás addig ez marad. a ghandi-féle passzív ellenállás meg semmit sem ér itt..
süti beállítások módosítása